W ramach projektu „Z mięsem wieprzowym przez pokolenia” wyruszyliśmy w wyjątkową kulinarną podróż po Polsce, by odkrywać tradycyjne receptury i rodzinne smaki, które od lat są przekazywane z pokolenia na pokolenie.

Dziś odwiedziliśmy województwo łódzkie, gdzie wspólnie z Kołem Gospodyń Wiejskich w Felicjanowieprzygotowaliśmy dania, które od zawsze kojarzą się z domowym ciepłem i rodzinnym stołem.

Na naszych talerzach zagościły:

  • Żur tradycyjny na kościach wieprzowych,

  • Żeberka wieprzowe w kapuście.

To potrawy głęboko zakorzenione w polskiej tradycji kulinarnej – pełne smaku, aromatu i historii. Już niedługo podzielimy się z Wami przepisami na te wyjątkowe dania!

Projekt został sfinansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego
#FunduszePromocji #innowatorzywsi

Komentowanie zablokowane