FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY DO I EDYCJI KONKURSU
DLA KÓŁ GOSPODYŃ WIEJSKICH

„Z MIĘSEM WIEPRZOWYM PRZEZ POKOLENIA”








    Województwo




    Województwo








    Wykorzystanie mięsa wieprzowego jest warunkiem koniecznym. Dotyczy zarówno zupy, jak i dania głównego. Komisja oceniać będzie: regionalność, podanie gramatury oraz wszystkich wykorzystanych składników, opis przygotowania potrawy. Ponadto przedstawienie spisanej historii potraw potwierdzającej ich wywodzenie się z danego regionu.












    Ocenie będzie podlegała dokumentacja zdjęciowa proponowanego miejsca oraz jego historyczne lub turystyczne znaczenie dla regionu. Wskazane miejsce nie może zostać zmienione na etapie realizacji oraz musi być dostępne na wyłączność w proponowanym terminie. Nagranie w pierwszej kolejności będzie realizowane w plenerze, np. na tle zabytkowych budowli.
    Dodaj zdjęcie i miejsce (adres) realizacji nagrania w plenerze (np. na tle zabytkowych budowli). W razie niesprzyjających warunków atmosferycznych dopuszcza się realizację nagrania pod altaną lub w budynku, ale tylko wtedy, gdy warunki pogodowe uniemożliwiają nagranie w plenerze.