Projekt „Z mięsem wieprzowym przez pokolenia” ma na celu połączenie tradycyjnych przepisów kultywowanych przez Koła Gospodyń Wiejskich i nowoczesnych przygotowanych przez Kucharza młodego pokolenia.
W ramach ogólnopolskiego konkursu wyłonimy 16 Kół Gospodyń Wiejskich, które – pod okiem kamer – zaprezentują swoje dania z wykorzystaniem mięsa wieprzowego (danie główne oraz przekąskę). Kucharz młodego pokolenia przygotuje nowoczesne dania z wieprzowiny, inspirowane kuchnią regionalną, ale wpisujące się w aktualne trendy kulinarne.

Efektem tej międzypokoleniowej współpracy będzie wydanie wyjątkowej książki kucharskiej zawierającej przepisy na wszystkie dania powstałe w ramach projektu – zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne.
Filmy konkursowe, stanowiące jednocześnie przepisy w formie wideo, zostaną opublikowane na naszym kanale YouTube. To widzowie zdecydują o zwycięzcach konkursu kulinarnego.

 

Projekt został sfinansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego

#FunduszePromocji #innowatorzywsi

Komentowanie zablokowane