Żeberka w sosie musztardowo-miodowym
⏱ Czas przygotowania: 2,5 godziny
💪 Poziom trudności: łatwe
🍽 Porcje: 4
Składniki:
- 1 kg żeberek wieprzowych
- 2 łyżki musztardy sarepskiej
- 2 łyżki ketchupu
- 2 łyżki miodu
- 1 cebula
- 200 ml bulionu warzywnego
- 1 łyżka oleju
- sól, pieprz, tymianek
Przygotowanie:
- Żeberka pokrój na mniejsze kawałki. Natrzyj je musztardą, miodem, solą, pieprzem i tymiankiem.
- Na rozgrzanym oleju obsmaż żeberka z każdej strony na złoty kolor.
- Dodaj posiekaną cebulę i smaż przez kilka minut.
- Wlej bulion i duś wszystko na małym ogniu przez ok. 2 godziny, aż mięso będzie miękkie i soczyste.
Podanie:
Podawaj z puszystym puree ziemniaczanym i zasmażaną kapustą kiszoną.